December 4, 2023

Adresa noastră:

București

Politică

Iohannis: „Comasarea alegerilor e o variantă, posibilă și constituțional” / Care e scenariul pe care-l indică șeful statului

Iohannis: „Comasarea alegerilor e o variantă, posibilă și constituțional” / Care e scenariul pe care-l indică șeful statului

Klaus Iohannis a confirmat că sunt discuții serioase la nivel de Coaliție pentru comasarea alegerilor, acesta indicând posibilitatea prelungirii mandatelor aleșilor locali, pentru a putea comasa scrutinul pentru aceștia cu parlamentarele.

Klaus Iohannis a indicat și scenariul preferabil FOTO Presidency

Comasarea alegerilor se discută în partide. E o variantă posibilă, e posibilă constituțional, dar nu e posibil să aducem parlamentarele mai aproape, dar e posibil să fie amânate localele.  Dacă e o soluție sau nu vom, vedea pe parcurs”, a afirmat șeful statului, într-o declarație de presă susținută la Constanța.

Încă se evaluează (n.r. – posibilitatea comasării). Confirm, există discuția în Coaliție. Soluții tehnice, constituționale, ar exista, dar ele ar putea fi puse în operă când există un beneficiu evident”, a mai afirmat președintele României.

„Cam multe alegeri”

De ce se discută? În mod normal…

Citeşte mai mult

About Author

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *